Бавно печен свински джолан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бавно печен свински джолан
Снимка: Севда Андреева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
260 мин.
Общо
280 мин.
Порции
3
"Бавно печен джолан с масло и бяло вино - затова пък много крехък и сочен"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме подправките и солта и обтриваме внимателно и старателно месото.

Поставяме го в дълбока тава, на дъното на която сме сипали малко вода и виното.

Върху месото поставяме парчета масло.

Покриваме джолана с алуминиево фолио и печем на 150 градуса за 3 часа. Вадим и поливаме месото с получения сос, връщаме за още час във фурната. Махаме фолиото и оставяме за още 20 минути.

Сервираме с гарнитура от картофи и ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Чудесна рецепта, много вкусно, готви се сам , докато съм на работа. Първият път дори не успях да го снимам, толкова се хареса. Много благодаря за рецептата !
08.11.2017 18:46
1
58047
58047
грозна снимка братя и сестри
04.03.2016 16:05
11
2