Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с готово тесто

Солен пай с готово тесто

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Солен пай с готово тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шунка - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • индийско орехче - 1 щипса
  • тесто - 250 г готово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и шунката на ситно, счукваме чесъна. Задушаваме ги в сгорещено олио. Оставяме настрани.

Настъргваме сиренето и кашкавала на едро и смесваме всички продукти с яйцата и киселото мляко. Подправяме на вкус.

Разточваме тестото за пица и го слагаме в намаслена тава. Отгоре разпределяме сместа с шунка, сирене и кашкавал и прехлупваме ръба на тестото върху нея.

Печем около 45 минути при 200 градуса. Накрая може да се покрие с хартия за печене, за да не прегори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: