Мармаладки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
29/02/2016
"С кафе, с чай или с чаша сок - всякак сме готови да хапнем от тези домашни мармаладки "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 257
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разбърква с киселото мляко и се добавят олиото, солта и брашното. Омесва се тесто, което трябва да е сухо и да не лепне.

Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм. Разрязва се на квадратчета. По средата на всяко квадратче се слага мармалад от шипки, като се започне от единия към другия ъгъл.

Другите ъгли се сгъват така, че да покрият мармалада. Нареждат се в тава и се пекат в умерена фурна.

Всички мармаладки, след като бъдат готови, още топли се топват в студена вода и се овалват в пудра захар, смесена с ванилия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар