Мармаладки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
29/02/2016
"С кафе, с чай или с чаша сок - всякак сме готови да хапнем от тези домашни мармаладки "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 804
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пурички

Начин на приготвяне

Содата се разбърква с киселото мляко и се добавят олиото, солта и брашното. Омесва се тесто, което трябва да е сухо и да не лепне.

Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм. Разрязва се на квадратчета. По средата на всяко квадратче се слага мармалад от шипки, като се започне от единия към другия ъгъл.

Другите ъгли се сгъват така, че да покрият мармалада. Нареждат се в тава и се пекат в умерена фурна.

Всички мармаладки, след като бъдат готови, още топли се топват в студена вода и се овалват в пудра захар, смесена с ванилия.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар