Мармаладки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Мармаладки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"С кафе, с чай или с чаша сок - всякак сме готови да хапнем от тези домашни мармаладки"

Необходими Продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • мармалад - 1 буркан, от шипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разбърква с киселото мляко и се добавят олиото, солта и брашното. Омесва се тесто, което трябва да е сухо и да не лепне.

Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм. Разрязва се на квадратчета. По средата на всяко квадратче се слага мармалад от шипки, като се започне от единия към другия ъгъл.

Другите ъгли се сгъват така, че да покрият мармалада. Нареждат се в тава и се пекат в умерена фурна.

Всички мармаладки, след като бъдат готови, още топли се топват в студена вода и се овалват в пудра захар, смесена с ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: