Домашни суджуци с балканска чубрица

29/02/2016
"Ако знаете колко са вкусни в гювеч..."
Приготвяне100 мин.
Общо100 мин.
Порции18-20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 842
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 2 кг.
  • свинско месо - 4 кг.
  • сланина - 500 г.
  • сол - 180 г
  • черен пипер - 2 пакетчета
  • чубрица - балканска, 5 - 6 с.л.
  • кимион - 1 пакетче
  • червен пипер - 120 г.
  • черва - свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете телешкото, свинското месо и сланината на едра месомелачка.

Прибавете солта, червеният пипер, черният пипер, чубрицата наронена и кимиона. Объркайте всичко до едно родна смес и оставете за около 2-3 часа, за да си поеме от ароматите.

Напълнете червата с помощта на машинка и завържете здраво от двете страни.

Накачете суджуците на проветриво място, като периодично ги размачквате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Не ги ли притривате (притискате) за да стават по тънки и стават за мезе с по добра форма.
0
0
Ваня Георгиева
Ние добавяме захар за да не се губи цветът.
2
0