Начин на приготвяне
Затоплете леко водата и разтворете маята, захарта и една супена лъжица брашно в нея и оставете да шупне на топло за 15 мин.
Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него. Разбийте киселото мляко с яйцето и белтъка. Сипете яйчената смес и шупналата мая в кладенчето. Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Отделете 200 грама от тестото настрани.
Към останалата част от тестото прибавете натрошеното сирене и чубрица на вкус. Премесете тестото и върху набрашнен плот го разточете на средно тънка кора. Намажете едната половина на кората с олио, а другата нарежете на ленти, без да стигате до края (вижте снимките).
После навийте на руло, като започнете от не нарязаната страната. Подравнете краищата и сложете така оформеното руло по ръба на тава с размер около 30 см, застлани с хартия за печене и намазана с олио.
Премесете заделеното тесто и разточете на тънка кора, намажете с олио и навийте на руло. Срежете готовото руло по дължина на две части и ги усучете една в друга.
После навийте на охлюв и го сложете в средата на тавата. Оставете готовата пита да втаса на топло за около един час. Намажете с жълтък и поръсете със сусам.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.