Начин на приготвяне
В хладка вода се разбърква маята със захарта и малко брашно на кашичка и оставям да бухне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Намазва се с олио, покриваме с фолио и оставяме да втаса 40 минути на топло.
Приготвя се плънка, като половин кренвирш се нарязва на малки кубчета и се смесва с натрошено сирене и настърган кашкавал. Вторият се реже на пръчици дължина около 8 см.
Тестото разделено на две, като първата част се разточва на правоъгълник и нарязваме на ленти, широки 1-2 см. Всяко парче кренвирш се увива с лента тесто, като се застъпва леко и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Останалото се разточва на кръгла кора, реже се на 8-12 триъгълника. В широката част поставяме малко плънка и навиваме на кифлички. Нареждат се в тавата.
Оставяме да почине още 20 минути, намазваме с разбит жълтък с 1-2 с.л. олио.
Кифлите поръсваме със семена, а останалите - с чубрица.
Печем в загрята фурна 180°C до златисто 20-25 минути.
Чудесна закуска!