Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с чубрица и сусам

Соленки с чубрица и сусам

Соленки с чубрица и сусам
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2 тави

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. пресни
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сирене - 100 г настъргано
  • брашно - колкото е необходимо за тесто
  • сусам
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме олиото и яйцата и отделяме 4 супени лъжици, които да използваме за намазване на соленките преди печене.

Към яйцата и олиото прибавяме киселото мляко, бакпулвера, сол и захар. Разбъркваме и смесваме с настърган кашкавал и настъргано сирене.

Постепенно прибавяме пресято брашно, колкото е необходимо, и замесваме тесто.

Оставяме на стайна температура и след 10-15 минути разточваме и изрязваме формички.

Слагаме в тавичка върху хартия за печене. Намазваме соленките с отделените разбити яйца и олио, поръсваме със сусам и чубрица.

Изпичаме до готовност на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: