Френски ябълков тарт

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
01/03/2016
"Хубаво им се получават на французите нещата - и парфюмите, и десертите "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 675
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • ябълки - 5 бр.
  • захар - 1 с.л. бяла
  • кафява захар - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява, взима се тавата, в която ще се пече, подлага се върху кората тесто и с остър нож се изрязва по формата на тавата.

Ябълките се почистват и нарязват на колелца или полумесеци. Фурната се загрява на 220 градуса.

Изрязаната кора се слага на дъното на тавата, краищата ѝ леко се притискат, дупчи се на места с вилица и върху нея се редят ябълките, като леко се застъпват.

Слагат се ябълки, колкото да запълнят изцяло повърхността на кората. Бялата захар и кафявата се смесват и с тях се поръсват отгоре ябълките, маслото се нарязва на малки парченца и се поставя на места върху ябълките.

Слага се във фурната, градусите се намалят на 200 и се пече 20 минути до златисто, след което се изважда, поръсва се с пудра захар и отново се слага във фурната до разтопяване и карамелизиране на захарта и златен загар.

След изпичане се вади от формата, разрязва се и се поднася със сладолед или сметана с лъжичка сладко по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
02.06.2016 17:57
Вкуснооооооооооооо!
0
0