Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка цвете със сирене

Питка цвете със сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Питка цвете със сирене
Снимка: Emilia Krumova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 - 1/2 в. ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакет
  • брашно - 5 в.ч.
  • За плънката
  • сирене
  • магданоз
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се 4 в.ч. брашно, маята, солта и захарта. Добавят се яйцата, прясното мляко и олиото и се омесва меко тесто, като постепенно се добавя още брашно. Оставя се да втаса за 30 мин. Сиренето се натрошава и към него се добавя накълцан магданоз.

Втасалото тесто се разделя на 12 равни части. Разточват се с големина, колкото чаена чиния. Намазват се с разтопено масло и се поръсват с плънката. Сгъват се веднъж и пак се поръсват с плънка и отново се сгъват. Стават нещо като пурички.

Отново се мажат с масло. Леко се притискат и се разделят на 24 парчета. В намазнена тава по средата се слага чаша и се нареждат парчетата по двойки, като се завъртат едното наляво, а другото надясно.

Мажат се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. Пече се във фурна на 180 градуса за 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: