Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Бързи питки с масло и сирене

Бързи питки с масло и сирене

редакция:
Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Бързи питки с масло и сирене
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Разкошни солени питки за всички, които не обичат да чакат, за да похапнат вкусно"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч. с вместимост от 250 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • сирене - 150 - 200 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • масло - около 1/2 пакетче (65 г)
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате млякото със содата и оставяте да шупне. Добавяте яйцето, сиренето, солта, олиото и разбърквате.

Брашното го пресявате и започвате да го изсипвате постепенно, докато поеме цялото.

Тестото става гъсто и лепкаво. Изсипвате с помощта на лъжица в тавичка с хартия за печене.

Задължително оставете разстояние между топките, защото при печенето ще удвоят размера си.

Оставете да починат десетина минути. След което направете дупка по средата с пръста и в нея сложете парченце масло.

Печете малките питки на 180 градуса в предварително загрята фурна около 20-25 минути.

Бързите питки с масло и сирене са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашни сиренки или тези кифлички със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много са хубави!Рецептата е уникална,но защо пише една щипка сол, а никъде не пише къде се слага солта?Иначе станаха уникални!?
03.09.2024 12:43
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Станаха вкусни, приготвянето беше наистина бързо и лесно! Благодаря за рецептата!
30.11.2023 14:05
Потребител#319997
Потребител#319997
Рецептата е добра, получиха се златисти и хрупкави отвън и меки отвътре. Може да се добави кимион и тиквено семе. Прилагам снимка.
26.09.2022 00:47
7
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Значи и във вашия край я правите тази рецепта, ние често закусваме със тях топли с айран са идеална закуска.
30.05.2016 10:50
2
1
1
Покажи всички подкоментари