Начин на приготвяне
За тестото разбъркайте масло със захарта, ванилията и лимоновата кора. Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и прибавете на части към маслената смес.
Полученото тесто оцветете с червена боя. Приберете тестото за 30 минути в хладилник.
В това време направете пълнежа. За него разбийте белтъка с една щипка сол на сняг. Почнете да прибавяте на части пудрата захар и разбивайте до твърди връхчета.
Смесете белтъчната смес с кокосовите стърготини, трябва да можете да направите топче от сместа. За да оформете сладките върху набрашнен плот, разточете тестото на тънко и изрежете кръгове с чаша (размерът на чашата зависи от това колко големи сладки искате).
В средата на всеки кръг сложете малко топче от сместа с кокос. Притиснете краищата и оформете курабийки. Така направете цялото тесто.
Печете на 180 градуса за 10-15 минути.
Коментари