Начин на приготвяне
Пилешките воденици и сърца се измиват и почистват старателно. Слагат се в тенджера да се сварят, като в нея слагаме зърната бахар, зърната черен пипер, листата дафинов лист и сол.
Внимаваме, защото след като заври се вдига пяна, която отстраняваме. Може да се сложи във врящата вода и малко сода бикарбонат, като се внимава да не кипне .Варим до пълно омекване на пилешката дреболия.
Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на полумесеци. Червената чушка изчистваме от семето, измиваме и нарязваме на кръгчета. Гъбите изчеткваме и нарязваме на полумесеци. Всичките зеленчуци се слагат в загрят тиган с малко олио и се запържват. Добавят се и дреболийките.
След като се запържи добре и лука омекне, сместа се разпределя в гювечетата. Поръсваме с настърган кашкавал.
Печем в загрята фурна за около 20 мин или до златисто. Поръсваме с червен пипер (по желание и лют) и стръкче зелен лук.
Поднасяме топло със зелена салата.