Копривщенско гювече

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Копривщенско гювече
Снимка: Мартина Тракова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • воденички - пилешки, 300 гр.
  • пилешки сърца - 300 гр.
  • лук - 3 глави
  • гъби - 4 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • черен пипер - млян, 2 щипки
  • риган - 2 щипки
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденици и сърца се измиват и почистват старателно. Слагат се в тенджера да се сварят, като в нея слагаме зърната бахар, зърната черен пипер, листата дафинов лист и сол.

Внимаваме, защото след като заври се вдига пяна, която отстраняваме. Може да се сложи във врящата вода и малко сода бикарбонат, като се внимава да не кипне .Варим до пълно омекване на пилешката дреболия.

Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на полумесеци. Червената чушка изчистваме от семето, измиваме и нарязваме на кръгчета. Гъбите изчеткваме и нарязваме на полумесеци. Всичките зеленчуци се слагат в загрят тиган с малко олио и се запържват. Добавят се и дреболийките.

След като се запържи добре и лука омекне, сместа се разпределя в гювечетата. Поръсваме с настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна за около 20 мин или до златисто. Поръсваме с червен пипер (по желание и лют) и стръкче зелен лук.

Поднасяме топло със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: