Гювеч със свинско и картофи

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
01/03/2016
"Гювечетата са едни от най-емлематичните и вкусни ястия от българската кухня. Затова ви приготвихме този майсторски гювеч в глинен съд, пък вие си го пригответе когато имате време и мерак за една наистина вкусна българска гозба"
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115 499
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета по 1.5 см.

Сгорещете олиото в тиган и запържете свинското. Добавете нарязаните на дребно праз, чушки и моркови. Задушете за кратко и отстранете от огъня.

Сипете ги в гювеч и добавете нарязаните на по-големи кубчета картофи. Подправете със сол, черен пипер, нарязания на ситно магданоз, чубрицата и добавете доматите.

Объркайте всичко добре и налейте гореща вода до 1-3 на продуктите.

Сложете гювеча в студена фурна и гответе за около час и половина на 180 градуса.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционен български гювеч с капак 5л
22.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар