Начин на приготвяне
Взимате тенджера, която пълните с гореща вода, за да заври по-бързо. Слагате 1 щипка сол и капвате малко олио. Когато заври, изсипвате спагетите и ги варите до готовност. Щом са готови, ги отцеждате и охлаждате със студена вода. Оставяте ги настрани.
Наситнявате лука, чесъна, гъбите, бекона и краставиците режете на кубчета. Взимате тиган и капвате малко олио. Щом загрее добре, слагате лука и чесъна да се запържат.
Когато лукът покафенее, слагате гъбите и бекона. Когато гъбите се сготвят добре, добавяте и киселите краставички. Запържвате за кратко и добавяте сметаната.
Овкусявате със сол, черен пипер, риган и босилек. Щом сосът се сгъсти- дърпате от котлона. Взимате спагетите и изсипвате соса върху тях.
Обърквате хубаво, за да поемат навсякъде. Взимате чиния и изсипвате малко от спагетите. Поръсвате с настърган кашкавал и щипка босилек и сте готови.
Рецептата не е типичната Карбонара, но пък е вкусна.
Коментари