Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват се добре и се нарязват на ситно. Морковите се почистват добре и се рендосват. Спанакът се измива старателно и се нарязва на ситно. Месото се реже на 2-3 по големи парчета (по-късно ще се пасира).
На слаб огън в подходяща тенджера се разтапя маслото (и 2-3 капки олио, за да не прегаря маслото) и се прибавя месото. Разбърква се непрекъснато докато не смени цвета си (покафенее), тогава прибавяме настърганите моркови и картофите.
Разбъркваме за 1-2 минути и заливаме с гореща вода малко над нивото на съставките. Според възрастта на детето може да добавим малко сол, в случая 1 к.л.
Когато са полусварени картофите, изваждаме парченцата месо и ги пасираме, след което ги изсипваме обратно в тенджерата. Добавяме и наситнения спанак и оставяме да ври ощо 2-3 мин. Ако прецените, след като е готово, може да се пасира всичко заедно.