Начин на приготвяне
Телешкото се нарязва на средни кубчета.
Запържва се в тенджера под налягане с малко мазнина. Долива се вода, до половината на тенджерата и месото се вари 50 минути.
След това в тиган се запържват лукът, чесънът, чушката, морковът, пащърнакът и наситненият джинджифил.
Когато зеленчуците омекнат се добавя оризът, запържва се за кратко. Прибавя се червеният и черният пипер и риганът.
В тенджера се изсипват зеленчуците, добавя се месото и част от бульона - до желаната гъстота на яхнията. Посолява се.
Тогава се прибавя и нарязаният на едро спанак. Яхнията се вари още 20-30 минути.
Преди да се изключи котлонът, яхнията се сгъстява с 1 с.л. брашно, размито в малко вода.
Яхнията с телешко, спанак и ориз е готова.
Коментари