Начин на приготвяне
Слагаме нарязаният на средни парченца лук (2 бр.) да се задушава в олио (2-3 с.л.) и топла вода (1/2 ч.ч.). Като омекне и остане на мазнина, посоляваме на вкус, ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1 к.л.) и захар (1 к.л.).
Прибавяме нарязаните домати и разбъркваме няколко пъти. Слагаме и замразения спанак заедно с нарязания на ситно зелен магданоз по вкус. Наливаме топла вода (2 ч.ч.) и варим ястието приблизително 15-20 минути.
Като поуври, прибавяме с непрекъснато разбъркване разбито на кашичка с малко вода брашно.
Варим яхнията с брашното още 1-2 минути, без да слагаме капак на тенджерата. При необходимост доливаме вода или сгъстяваме с още брашно по вкус за гъстота на ястието.