Начин на приготвяне
ПОсолете патешките гърди и ги натрийте с черен пипер. Сложете ги да се запържат от двете страни в маслото и олиото. Извадете месото и в същия съд сложете да се запържи накълцаният лук. Изстискайте сока от портокалите и го добавете към лука.
Нарежете кората от 1 портокал на едри парченца и също я добавете. Сипете и лимоновия сок, червеното вино и мармалада. Оставете соса да кипне и го махнете от котлона, като овкусите със сол и черен пипер.
Сложете патешките гърди в намазнена тава и залейте соса отгоре. Покрийте с фолио и сложете патешкото с портокали да се пече в предварително загряна фурна за малко повече от час. Извадете месото и прецедете течността от портокаловите корички, сложете я на котлона заедно с 1 ч.ч. портокалов сок и щом кипне сгъстете с размитото нишесте.
Щом сосът се посгъсти овкусете с подправки. Поднесете порция патешко, полято със сос и поръсено с натрошени бадеми. Гарнирайте с кръгли резени портокали.
Коментари
Готвач.БГ препоръчва печене на патешки гърди за "малко повече от час....? Първо ми стана смешно, а после ми стана жал, за всички, които ще си опропастят хубавите филета с това безумие. Патешките филета се пекат за НЕ ПОВЕЧЕ от 20 минути!!!
Някои неща са въпрос на вкус, но това, което сте написали в тази рецепта е тотално неадекватно.
А за коментара на Ели дори няма да кажа нищо....