Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко в портокалов сос

Патешко в портокалов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Патешко в портокалов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • портокали - 8 бр.
  • патица - 1 бр. нарязана на парчета
  • масло - 75 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете 2 портокала и нарежете кората. Бланширайте я в малко кипяща вода, отцедете и оставете настрана. Изстискайте сока им, а останалите 4 портокала се нарязват на тънки парченца. Разтопете 2/3 от маслото в дълбока тенджера и запържете нарязаната патица. Намалете огъня, добавете лука, моркова и 2 с.л. вода.

Сложете капак и задушете за 30 минути. Ако е необходимо добавяйте малко вода по време на готвенето. Махнете патешкото от тенджерата. Сосовете от гответе отцедете в малка тенджерка. В основната тенджера добавете портокаловия сок и нарязаните парчета портокал. Добавете оцета и портокаловата кора. Задушете за няколко минути.

Прибавете разтвореното в 1 с.л. царевично брашно, разбъркайте добре и щом сосът кипне, махнете от печката. Овкусете със сол и черен пипер. Обезкостете патешкото и го наредете в чиния за сервиране. Задушете портокаловите кори в оставащото масло. Добавете към соса, разбъркайте и поръсете месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: