Начин на приготвяне
Обелете 2 портокала и нарежете кората. Бланширайте я в малко кипяща вода, отцедете и оставете настрана. Изстискайте сока им, а останалите 4 портокала се нарязват на тънки парченца. Разтопете 2/3 от маслото в дълбока тенджера и запържете нарязаната патица. Намалете огъня, добавете лука, моркова и 2 с.л. вода.
Сложете капак и задушете за 30 минути. Ако е необходимо добавяйте малко вода по време на готвенето. Махнете патешкото от тенджерата. Сосовете от гответе отцедете в малка тенджерка. В основната тенджера добавете портокаловия сок и нарязаните парчета портокал. Добавете оцета и портокаловата кора. Задушете за няколко минути.
Прибавете разтвореното в 1 с.л. царевично брашно, разбъркайте добре и щом сосът кипне, махнете от печката. Овкусете със сол и черен пипер. Обезкостете патешкото и го наредете в чиния за сервиране. Задушете портокаловите кори в оставащото масло. Добавете към соса, разбъркайте и поръсете месото.