Телешки котлети със салвия

Eli IvanovaEli Ivanova
Новак
1
02/03/2016
"Под секрет ще ви издадем, че по тази рецепта може да приготвите и свински котлети - пак ще станат разкошни "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8 порции
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо595
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки котлети - 8 малки (може и свински)
  • черен пипер - млян
  • салвия - 1 връзка листенца
  • шунка - 8 тънки резена сурова /бекон/
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 60 г /олио/
  • бяло вино - 120 мл /червено/
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква, за да стане двойно по-широко. Всяка страна се натрива с черен пипер и сол. Салвията се измива и подсушава и върху всеки котлет слагаме по 2 листенца и 1 резен шунка /бекон/.

Слагаме върху работната повърхност с шунката надолу и наръсваме с брашното.

В тенджера загряваме мазнината, нареждаме колетите един до друг с шунката надолу. Пържи на среден огън по 4-5 мин. за всяка страна.

Изваждаме местото от тенджерата и държим на топло. Заливаме сока от пърженето с виното и варим до сгъстяване на силен огън.

Посоляваме, подправяме с черен пипер и разливаме около котлетите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.03.2016 20:21
Телешко Салтимбока,любимо мое ястие.Правя го и с пилешко месо от филето,салвия и прошуто,също става чудесно.Който не е опитвал тази рецепта,трябва да пробва.Уникално е!
0
1