Бабината супа топчета

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7784k1k3k11
Бабината супа топчета2 / 3
04/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Не сте яли супа топчета от месеци? Поправете грешката"

Необходими Продукти

  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 малка червена пиперка
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер - млян
  • магданоз
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се лукът, пиперката и морковът. Картофът се обелва и нарязва на малки кубчета. Оризът се измива добре. На дъното на тенджера се слага олио и се запържват лукът, пиперката и морковът. След това се добавят картофът и оризът, за да се запържат малко и те.

След това се налива 1.5-2 литра вода. Докато водата завира, от каймата се правят малки топчета. Когато заври, топчетата се пускат във водата и супата топче се оставя 15-тина минути да ври, след което се добавя сол.

Изключва се котлонът и тенджерата се оставя за 15 минути с отворен капак, за да поизстине супата.

След като това стане, в отделна купичка се разбива яйце. С черпак 1-2 пъти се взима от чорбата и бавно и при непрекъснато бъркане се добавя към яйцето.

Разбърква се добре и всичко бавно се излива в тенджерата при супата отново при непрекъснато бъркане. В противен случай може яйцето да се пресече и да не се получи застройката. Накрая се добавят малко черен пипер и на ситно нарязан магданоз и супата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е...
24.01.2024 12:24
Росица Петрова
Росица Петрова
Няма по-вкусна супа от бабината.
05.06.2023 12:53
Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна стана бабината супа!
03.06.2023 21:34
1