Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Домашен чийзкейк с маскарпоне

Домашен чийзкейк с маскарпоне

Готви с ДидиГотви с Диди
Новак
109920
Домашен чийзкейк с маскарпоне
Снимка: Готви с Диди
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Магически е вкусът на този домашен чийзкейк"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г
  • маскарпоне - 250 - 300 г
  • крема сирене - 450 г
  • течна сметана - 400 мл
  • захар - 150 - 200 г (може и пудра захар, около 100 г)
  • желатин - 6 гр.
  • сладко - по желание
  • масло - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете добре бисквитите на дребно.

Разтопете добре маслото и смесете с бисквитите. Разстелете в избраната форма (най-добре тава с падащо дъно). Притиснете добре, за да се получи плътен блат.

Оставете във фризер да стегне за около 1 час или 2-3 часа в хладилник.

Когато блатът е почти готов, започнете да приготвяте крема.

В голяма купа смесете маскарпонето и захарта, разбийте добре.

Добавете крема сиренето и пак разбийте за 1 минута.

В отделен съд разбийте сладкарската сметана докато се сгъсти и прибавете към сместа с маскарпоне. Разбийте за кратко.

Пригответе желатина според указанието на опаковката. Изсипете го към крема и разбъркайте внимателно.

Извадете блата от хладилника и изсипете крема отгоре.

Следва сладкото, което сте избрали. Може да добавите и пресни плодове по желание.

Оставете чийзкейка да стегне в хладилник за поне 4 часа, а най-добре цяла вечер.

Домашният чийзкейк с маскарпоне е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: