Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с плодове и куахада

Чийзкейк с плодове и куахада

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Чийзкейк с плодове и куахада
Снимка: Дони Ники
1 / 5
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Сладка лятна бомба, която ще се взриви с плодовия си вкус в устата ви Разкошно предложение за летен чийзкейк, за което сме благодарни на Дони Ники"

Необходими Продукти

  • За блата
  • кекс - 300 г купешки
  • прясно мляко - 50 мл
  • За чийзкрема
  • сметана - 500 мл сладкарска
  • кондензираното мляко - 397 г (1 кутийка)
  • сладкарска извара - 400 г
  • куахада - 3 пакетчета (може и желатин)
  • боровинковото кули
  • боровинки - 200 г
  • захар - 100 г
  • За черешовото кули
  • ягоди - 200 г
  • череши - 100 г (почистени от костилките)
  • захар - 150 г
  • За декорация
  • боровинки
  • ягоди
  • мента - листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Купешкият кекс се нарязва на парчета по 1 см и се подрежда в регулируем ринг с дм 26 см

Напоява се със затоплянето прясно мляко и се прибира в хладилника за час.

От почистените, измити и смесени със захарта боровинки се приготвя плодово кули. Вари се до гъста каша, след което се пасира с пасатора.

По същия идентичен начин се приготвя и ягодово-черешовото кули.

Прибират се в хладилника или фризера да се охладят.

Сладкарската сметана се разбива на крем, добавя се кондензираното мляко и изварата. Разбиват се за кратко до хомогенизиране и сместа се разпределя в три купи по равно.

Бялата смес се смесва с едното пакетче куахада, приготвено по описание на опаковката.

Изсипва се и се заравнява върху блата от кекса.

Прибира се в хладилника за около 20 минути.

Във втората купа се добавя 1/2 от боровинково кули, разбива се до еднородна смес и се добавя куахадата и се изсипва върху стегналия бял слой. Отново в хладилника, изчаква се 20 минути.

Към третата купа със сметановата смес се добавя ягодово-черешовото кули, разбърква се и се добавя третото пакетче куахада.

Сместа се сипва върху стегналия слой от боровинки. Прибира се в хладилника свежият чийзкейк, да стегне.

Последната стъпка е да се залее с втората половина, която остана от боровинковото кули.

Декорира се с пресни боровинки, ягоди и листенца мента.

Прибира се чийзкейкът с плодове и куахада в хладилника за 12 часа, след което се отстранява ринга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: