Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават в блендер, докато станат на трохи. Изсипват се в купа и се заливат с разтопеното масло - 100 г, и се разбърква, докато станат на пясък.
Изсипват се в тортена форма с подвижно дъно, застлана с хартия за печене. Притискат се и се поставят в хладилник за около 30 мин.
Замразените плодове се поставят в тенджерка със 75 г захар на огън на слаба степен, докато се разтопи захарта. Добавя се ликьорът.
Желатинът се накисва в 5-6 с.л. вода, за да набъбне, а след това се изсипва при топлите плодове, сваля се от огъня и се разбърква, докато се разтопи. Не трябва да завира сместа. Оставя се да се охлади.
Сметаната се разбива на сняг.
Маскарпонето и крема сиренето се разбъркват с миксер на слаба степен и се добавя захарта и сметаната. Прибавят се и 2/3 от плодовете и леко са разбърква до хомогенна смес.
Изсипва се в тортената форма, заглажда се и отгоре се изсипват и другата част от плодовете по средата на тортата.
Държи се в хладилник минимум 3 часа.
При поднасяне чийзкейкът леко се поръсва с пудра захар по желание.
Италианският чийзкейк с Маскарпоне и плодове е страхотен!
Забележка: В тенджерката с плодовете има доста сок, но той бързо се стяга от желатина в хладилника.
Ползвах бисквити Petit- Beurre.
Ползвах микс от замразени вишни, череши и добавих пресни ягоди.