Начин на приготвяне
Маята се натрошава в хладката вода с 1 с.л. захар и се оставя да се активира.
В пресято брашно сипваме в средата маята, яйцата без 1 жълтък (с него се намазва отгоре), прясното мляко останалата захар, щипка сол и маслото.
Замесваме меко тесто, покрива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути на топло. Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора, отгоре се намазва с течен шоколад и двата края се прегъват към средата.
Полученият нов правоъгълник се нарязва на ленти с ширина 2 см. Всяка лента се усуква и нарежда в намазана с олио тава на разстояние.
Втасва още 15 минути, намазват се отгоре с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 170 градуса до златисто.
Да си оближеш пръстите!
Коментари