Ябълков кекс

23/06/2018
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Изключително вкусен и сочен ябълков кекс, който се приготвя много бързо и ще очарова цялото семейство с лекия му вкус"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 419
  • Преглеждания за месеца1707
  • Преглеждания за седмицата225
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 2-те ябълки на тънки парченца, поръсете ги с малко лимонов сок, за да не потъмнеят. Другата ябълка настържете. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, прясното мляко, брашното с бакпулвера (пресяти) и ванилиите.

Обърква се с настърганата ябълка. Така приготвената смес се изсипва с намаслена и набрашнена форма с диаметър около 24-25 см. Отделят се 3 с.л. от тестото, за да се покрият после ябълките.

Сместа в тавата се поръсва с орехите и канелата, подреждат се парчетата ябълки и покриваме с 3 с.л. тесто, размито с малко водичка. Тавата се слага в студена фурна, на умерена температура и се пече кекса до готовност.

Готовият ябълков кекс се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 11
4 6
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Milena Deneva
Milena Deneva
26.12.2018 20:52
Не съм приготвила още кейка, но ме смутиха две неща: 1. Че се слага в студена фурна; 2. Че горния пласт тесто се разрежда с вода. Правилно ли съм разбрала?
1
0
Надежда
Надежда
08.12.2013 23:32
бещавам си да го направя и изям!
0
2
тамтарам
тамтарам
15.11.2013 14:48
Изглежда вкусно,но не обичам ябълки -.-
0
6

Виж всички коментари или напиши такъв