Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180°. Пригответе първо топинга. В тенджера разтопете и смесете маслото, захарта и кленовия
сироп. Излейте сместа на дъното на форма за тарт с диаметър 23 см и подредете отгоре половинките банан.
За да приготвите блата, в купа разбийте маслото със захарта, докато побелеят. Като бъркате непрекъснато, добавете яйцата едно по едно, като ги редувате с брашното. Когато съставките се смесят добре, прибавете бакпулвера, содата бикарбонат, джинджифила на прах, канелата и щипка сол.
В кана разбъркайте киселото мляко, ваниловия екстракт и прясното мляко, добавете ги при останалите съставки и
разбъркайте.
Излейте сместа върху бананите и печете 55 минути, докато тестото стане златисто и по забодена в средата клечка не полепва тесто. Оставете сладкиша да се охлади във формата за 5 минути и го обърнете в чиния. Поднесете го топъл.