Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Карамелизиран сладкиш с банани

Карамелизиран сладкиш с банани

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Карамелизиран сладкиш с банани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • масло - 100 г меко
  • захар - 200 г тъмна
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 300 г бяло
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. на прах
  • канела - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • прясно мляко - 240 мл
  • За топинга
  • масло - 50 г
  • тъмна захар - 50 г
  • кленов сироп - 60 мл
  • банани - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180°. Пригответе първо топинга. В тенджера разтопете и смесете маслото, захарта и кленовия

сироп. Излейте сместа на дъното на форма за тарт с диаметър 23 см и подредете отгоре половинките банан.

За да приготвите блата, в купа разбийте маслото със захарта, докато побелеят. Като бъркате непрекъснато, добавете яйцата едно по едно, като ги редувате с брашното. Когато съставките се смесят добре, прибавете бакпулвера, содата бикарбонат, джинджифила на прах, канелата и щипка сол.

В кана разбъркайте киселото мляко, ваниловия екстракт и прясното мляко, добавете ги при останалите съставки и

разбъркайте.

Излейте сместа върху бананите и печете 55 минути, докато тестото стане златисто и по забодена в средата клечка не полепва тесто. Оставете сладкиша да се охлади във формата за 5 минути и го обърнете в чиния. Поднесете го топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: