Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Дребни лукчета с ориз в гърне

Дребни лукчета с ориз в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Дребни лукчета с ориз в гърне1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • арпаджик - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 1 гл.
  • доматено пюре - 1с.л.
  • олио - 1к.ч.
  • магданоз
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лукчетата и леко ги цепнете. Сварете ги леко в подсолена вода.

Нарежете на ситно чесъна и лука и ги запържете в част от олиото. Добавете ориза и също го запържете. Смесете с размитото в малко вода доматено пюре, ситно нарязани магданоз и мащерка и прехвърлете в гърнето.

Налейте 3 чаени чаши вода и овкусете сместа с черен пипер и сол. Отгоре сложете лукчетата и залейте с останалото олио. Похлупете гърнето и го сложете във фурната. Гответе на умерен огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: