Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука. Настържете морковите на едрото ренде. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, а гъбите обелете и нарежете на филийки.
Нарежете месото на хапки. Загрейте в тиган олиото и половината краве масло и задушете с малко вода зеленчуците. Разбърквайте ги непрекъснато около 5 минути.
Добавете месото, увеличете силата на огъня и пържете, докато месото покафенее. Овкусете със сол и черен пипер, добавете ситно нарязан босилек.
Залейте с виното и задушавайте, докато наполовина се изпари. Прехвърлете сместа в гърнето.
Отделно пригответе пюре от картофите, млякото и 1 супена лъжица краве масло и леко го посолете. Изсипете го върху рагуто, изравнете повърхността и намажете с останалото разтопено краве масло.
Похлупете гърнето и го сложете във фурната. Гответе на умерен огън, като през последните 5 минути махнете капака, за да добие ястието румена коричка.