Начин на приготвяне
Направете палачинките, като разбиете млякото, яйцата и щипка сол. На части добавяйте брашното - трябва да постигнете консистенция на боза. Разбърквайте до гладка смес, разделете на две равни части.
В едната сложете ванилията, а в другата - какаото. В тиган, намазан с малко мазнина, сипете от сместа и разнесете по дъното. Щом стане златиста от едната страна, обърнете от другата. Така направете цялата смес.
Когато палачинките са готови, намажете ваниловите с кафяв шоколад, а какаовите - с бял, и ги навийте. Оставете малко от двата шоколада за украса.
Оставете настрани да се охладят. В това време разбийте сметаната. Разделете на две части - едната оставете така а в другата сипете какаото.
Сглобете тортата във форма с подвижно дъна - аз ползвах размер 25 см, като редувате какаови с ванилови палачинки на един ред. Покрийте палачинките с какаовата сметана и загладете добре, така че да се запълнят всички дупки.
Отгоре сипете бялата сметана и загладете. Оставете да стегне за 1-2 часа. Извадете, като прокарате нож по ръба на формата и тогава я отворете. Украсете палачинковата торта със заделения течен шоколад и поръсете какао по ръба на тортата.
Коментари