Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с маслини и риган

Питка с маслини и риган

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Питка с маслини и риган
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
1 питка

Необходими Продукти

  • брашно - 600 гр.
  • царевично брашно - 200 гр.
  • мая - 1 кубче прясна
  • вода - 100 мл хладка
  • кисело мляко - 200 гр.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • маслини - 1 ч.ч. нарязани
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • жълтъци - 1 бр. за намазване на питката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и малко брашно, до гъстотата на кашичка.

Двата вида брашно се прасяват, слага се шупналата мая, млякото, солта, олиото, нарязаните маслини и ригана. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.

Втасалото тесто се дели на 8 части, оформят се осем топчета. Подреждат се в тавичката за печене и се оставят да втасат повторно.

Питката се намазва с разбит жълтък с малко олио.

Пече се на 170 градуса за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Радвам се че Ви е допаднала.
06.03.2016 12:41
Надя
Надя
Доста сполучлива рецепта. Получи се много добре. Със сигурност пак ще я пробвам.
06.03.2016 12:36