Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с риган и маслини

Питки с риган и маслини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Питки с риган и маслини
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Толкова ароматни могат да са само нашите питки с риган и маслини"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • зехтин - за намазване
  • маслини - 50 г зелени без костилки
  • риган
  • брашно - около 600 г + още за омесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително затопляме млякото. Към пресятото брашно добавяме маята, солта, захарта и ригана. Омесваме ги добре.

В средата правим кладенче, в което поставяме яйцето, олиото, млякото, оцета и нарязаните маслини. Месим до получаване на меко и еластично тесто.

Оставяме тестото да втаса до удвояване на обема са.

С ръце оформяме кръгли малки питки, които намазваме със зехтин.

Печем питките на на около 180 градуса.

Когато станат кафеникави ги изваждаме ги напръскваме с малко вода. Завиваме с кърпа.

Питките с риган и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: