Торта Шапчица с пискюл

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5927k1k5
Торта Шапчица с пискюл
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Торта Шапчица с пискюл - един божествен десерт с много шоколад."

Необходими Продукти

  • вафлени кори - 3 бр.
  • течен шоколад - 200 г
  • мандарини - 1 бр.
  • крем ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • желатин - 10 г
  • За декорация
  • бонбони - кръгли, с бял шоколад, на Линдор
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вафлените кори се натрошават в купа. Течният шоколад се затопля леко, може в микровълновата, за една минутка. Смесват се корите и шоколада.

Подходяща кръгла купа се покрива с прозрачно фолио от всички страни и да има малко отвън. Стените на купата се покриват със сместа от шоколад и вафли.

Притиска се добре, покрива се и дъното. Оставя се в хладилника или във фризера за кратко, около половин час да стегне.

През това време се приготвя крем ванилия според указанията на пакета. Полза се крем на доктор Йоткер. Сварява се крем ванилия и докато е още горещ в него се прибавя набъбналия желатин, предварително разтворен в 50 мл вода. Може и без варене.

Тогава желатинът трябва да се втечни на водна баня или в микровълновата, да се внимава да не кипне. След това се прибавя в крема и се разбърква.

Изваждаме купата от фризера и я пълним с крем, прибавят се и нарязани резени мандарина за свежест. Обръщаме.

Декорира се с кръгли бонбони за пискюл и кокосови стърготини. Тортата Шоколад с пискюл е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: