Начин на приготвяне
Вафлените кори се натрошават в купа. Течният шоколад се затопля леко, може в микровълновата, за една минутка. Смесват се корите и шоколада.
Подходяща кръгла купа се покрива с прозрачно фолио от всички страни и да има малко отвън. Стените на купата се покриват със сместа от шоколад и вафли.
Притиска се добре, покрива се и дъното. Оставя се в хладилника или във фризера за кратко, около половин час да стегне.
През това време се приготвя крем ванилия според указанията на пакета. Полза се крем на доктор Йоткер. Сварява се крем ванилия и докато е още горещ в него се прибавя набъбналия желатин, предварително разтворен в 50 мл вода. Може и без варене.
Тогава желатинът трябва да се втечни на водна баня или в микровълновата, да се внимава да не кипне. След това се прибавя в крема и се разбърква.
Изваждаме купата от фризера и я пълним с крем, прибавят се и нарязани резени мандарина за свежест. Обръщаме.
Декорира се с кръгли бонбони за пискюл и кокосови стърготини. Тортата Шоколад с пискюл е много вкусна.