Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Попарник със сирене

Попарник със сирене

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131621
Попарник със сирене1 / 2
21/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.
"Закуска, която помним от нашето детство - попарник със сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • масло - 2 пакетчета, краве
  • масло - за намазване, слънчогледово
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1/2 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в около 350 мл топличка вода и се оставя така за 15 минути. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Там се изсипва сместа с маята и размекнатото краве масло.

Разбърква се и се замесва тесто. То се поставя в набрашнен съд и се покрива с чиста кърпа. Оставя се да бухне около 80 минути. След това с намазнени ръце се накъсва на десетина топки. Всяка от тях се разточва на кръг и се поръсва със сирене.

Завива се на руло, което се свива на охлювче и се поставя в намазнена тава. Всички охлювчета се нареждат плътно едно до друго.

Намазват се с разбити яйца. Така приготвеният попарник се вкарва в нагорещена фурна и се пече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: