Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта с пиле и салата Снежанка

Солена палачинкова торта с пиле и салата Снежанка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Солена палачинкова торта с пиле и салата Снежанка
Снимка: Daya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Обожаваме солените торти, защото те нямат нужда от свещички, а от бяло вино и изяждане"

Необходими Продукти

  • палачинки - 6 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • За месната плънка
  • пилешко месо - 200 г варено
  • шунка - 100 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За салатата Снежанка
  • цедено кисело мляко - 1 ч.ч.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • орехи - 3 с.л., смлени
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и шунката на ситно.

Обелваме лука и го нарязваме на филийки.

Загряваме маслото и задушаваме в него с 1-2 с.л. вода лука. Прибавяме месото и шунката. Когато и те се задушат, подправяме плънката с черен пипер, сол и по желание счукан чесън.

В друг съд нарязваме на дребни кубчета краставичките, заливаме ги с отцеденото кисело мляко, слагаме ореховите ядки, олиото, 1 с.л. ситно нарязан копър. Разбъркваме и подправяме със сол.

Намасляваме кръгло блюдо и го поръсваме с галетата. Поставяме едната палачинка и разстиламе малко месна плънка. Покриваме с друга палачинка, която намазваме със салата. Нареждаме така 6 палачинки, като отгоре завършваме със салата и украса по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: