Начин на приготвяне
Нарязваме месото и шунката на ситно.
Обелваме лука и го нарязваме на филийки.
Загряваме маслото и задушаваме в него с 1-2 с.л. вода лука. Прибавяме месото и шунката. Когато и те се задушат, подправяме плънката с черен пипер, сол и по желание счукан чесън.
В друг съд нарязваме на дребни кубчета краставичките, заливаме ги с отцеденото кисело мляко, слагаме ореховите ядки, олиото, 1 с.л. ситно нарязан копър. Разбъркваме и подправяме със сол.
Намасляваме кръгло блюдо и го поръсваме с галетата. Поставяме едната палачинка и разстиламе малко месна плънка. Покриваме с друга палачинка, която намазваме със салата. Нареждаме така 6 палачинки, като отгоре завършваме със салата и украса по избор.