Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци на скара с балсамико

Зеленчуци на скара с балсамико

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Зеленчуци на скара с балсамико
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • гъби - 200 г дребни печурки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр., зелена и червена
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме патладжана и тиквичките и ги режем на шайби. Посоляваме и оставяме да се отцедят.

Моркова белим и режем на тънко, чушките на резени, домата на кръгчета, лука на шайби.

Намазваме всички зеленчуци със зехтин, посоляваме ги и ги печем върху загрята скара или грил тиган.

Слагаме ги в тенджера с капак, добавяме остатъка от зехтина и балсамикото, подправяме с черен пипер, добавяме наситнения копър и магданоз, затваряме с капака и раздрусваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: