Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мезета»Свински уши с балсамико и горчица

Свински уши с балсамико и горчица

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Свински уши с балсамико и горчица
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Е няма друго такова мезе, което така да се съчетава с бирата"

Необходими Продукти

  • свински уши - 2 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За соса
  • балсамов оцет - 1/2 ч.ч.
  • дижонска горчица - 1/4 ч.ч.
  • лимони - 3 - 4 резена
  • чили - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме почистили свинските уши добре ги поставяме в съд с вода и варим до готовност.

Когато ги изкараме от водата ги оставяме за няколко минути да се охладят. Поръсваме със солта и черния пипер.

Пускаме скарата и ги запичаме от двете страни. Когато са готови ги нарязваме на дълги ивици.

В малка тенджерка наливаме балсамикото и го варим за 1-2 минути, за да се редуцира течността.

Прибавяме горчицата и разбиваме много добре, докато се разтвори напълно.

Готовите нарязани на ивици уши поставяме в чиния и поливаме със соса.

Към мезето добавяме резени лимон, както и чили.

Свинските уши с балсамико и горчица са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: