Карамелизиран сладкиш с плодове

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
73
337
168
241
1
09/03/2016
"Не можем да устоим на сладко, а този сладкиш е буквално като обяснение в любов!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 207
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тавичка се смесват маслото и една чаша от захарта. Слага се във фурната и се нагрява, докато се карамелизира, след това с помощта на шпатула карамелът се разстила по цялото дъно.

Поръсва се с половината от настърганата кора от лимон. Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци. Нареждат се върху карамела. Вместо ябълки може да се ползват добре изцедени плодове от компот- праскови, кайсии, круши.

Яйцата и останалата захар се разбиват с миксер и към тях постепенно се добавят брашното, бакпулверът, 1 ч.л канела, ванилията и останалата настъргана кора от лимон. Пече се на 220 градуса около 40 минути.

След като се извади сладкишът, още топъл се обръща. Към карамела, останал по дъното на тавата, в която сме пекли, добавяме една кафена чашка вода, кипваме и разбъркваме, докато се разтвори, след което сиропираме леко сладкиша.

Към леко карамеления сироп може да се добави сок от компот или ябълков сок.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар