Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с шарена плънка в торбичка

Свински пържоли с шарена плънка в торбичка

Свински пържоли с шарена плънка в торбичка
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г без кост
  • гъби - 150 г пресни
  • царевица - 3 - 4 с.л. от консерва
  • кисели краставички - 2 бр.
  • лук - 1 ч.л. настърган
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на 6 тънки пържолки. В олио, масло и малко водичка задушаваме почистените и нарязани ситно гъби, смесени с настърган лук и царевица от консерва.

Подправяме с черен пипер, сол и риган на вкус. Когато останат на мазнина, дръпваме от котлона и смесваме с нарязаните ситно кисели краставички. Върху три от пържолките разпределяме плънката. Покриваме с другите пържолки и прикрепваме с клечки за зъби.

Слагаме готовите пържолки в торбичка за печене, която сме намазали отвътре с мазнина, и печем във фурна до готовност (трябва да продупчим торбичката на няколко места преди да сложим във фурната). Поднасяме пържолките със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много ми харесаха тези пържоли,особено плънката
09.03.2016 10:54