Начин на приготвяне
Настържете измитите тиквички на едро ренде, поръсете със сол и сложете в гевгир да се отцедят.
Пиперките се изпичат и се обелват.
Яйцата се разбиват в купа с вилица.
Изстискайте тиквичките с ръка и сложете в купата при яйцата. Добавете брашното и нишестето, 3 листа нарязани див чесън /левурда/, поръсете с малко черен пипер и разбъркайте.
Разстелете хартия за печене върху тавата от фурната и леко я намазнете с олио. Получената смес разстелете върху хартията и сложете да се пече до зачервяване на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Изпечения блат навийте с хартията в парче тензух и го оставете така да изстине.
За плънката:
Разбъркайте изварата заедно с млякото с малко сол. Добавете нарязаните маслини без костилка и накълцан копър. Напълнете трите пиперки с част от тази смес.
Начин на оформяне на рулото:
От двата края на блата за рулото срещуположно нанесете от плънката. В единия край подредете един след друг пиперите по дължина. Останалата смес разнесете по средата. Подгънете този край навътре, където са в редичка пиперките, така че те да са обгърнати от блат.
По останала част сложете три листа по дължината левурда. Сега, другият край - срещуположно, навийте на руло до средата на блата. Там, където се срещат, срежете по дължината през средата, т.е. ще получите две тънки рула. Нарежете ги на шайби и ги оформете някак, да речем подобно на листа.
Гарнирах с морковени пръчици.
О, да, нека има цвят - роза от червено цвекло.