Свински пържоли с плънка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свински пържоли с плънка1 / 2
07/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1, 5 кг
  • масло - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • свинска мас - 4 с.л.
  • вино - 100 мл (бяло)
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 500 г
  • сметана - 250 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дебели филии и във всяка се прави разрез като джоб. Натъркват се със сол и черен пипер отвън и отвътре. Гъбите се режат на ситно и се задушават в маслото.

Щом се позадушат, се отделят 4 супени лъжици, останалите гъби се смесват с магданоза и галетата. С тази смес, като изстине, се пълнят джобовете и се фиксират с клечки за зъби.

На дъното на тава се нареждат морковите, нарязани на кръгчета, а върху тях се слагат пържолите и нарязаният на шайби лук. Маста се разтопява и се заливат пържолите. Отгоре се заливат с виното. Тавата се покрива с фолио и се пече в умерена фурна.

Когато месото омекне напълно, сосът се излива в съдинка, а пържолите се пекат още малко, за да се зачервят добре и от двете страни. В соса се добавя брашното, отделените гъби, след това се добавя и сметаната. Сосът ври 3 минути, след което с него се заливат пържолите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: