Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта на пяна. Прибавя се олиото, прясното мляко, кора от лимон и накрая брашното, смесено с бакпулвера.
Разбърква се добре кексовата смес и разделяме на две части. В едната сипваме разтворимото кафе и какаото, разтворени с една супена лъжица гореща вода и с вилица се разбърква на гладка смес.
В продълговата форма за кекс, намазана с олио и поръсена с брашно, сипваме половината бяла смес. Отгоре сипваме оцветената с кафе и какао, завършваме, като се покрива с останата бяла смес.
Разпределят се парченца нарязан локум и с вилица се правят въртеливи движения за шарка. Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути, като към края се намалява температурата, за да не изгори. Изважда се и поръсваме с пудра захар.
Коментари