Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Разбърква се с кафявата захар с миксер на викоса степен.
Яйцата се разбиват на пяна. Прибавят се към маслото и се разбърква много добре.
Содата се гаси в киселото млято при продължително бъркане.
Към сместа с яйцата се прибавя половината от брашното и киселото мляко със содата. Разбърква се много добре.
Постепенно се прибавя останалото брашно. Сместа се бърка с миксер на висока степен до получаване на мехурчета.
Сместа се разделя на две части в две купи.
В едната част се прибавя кафето и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.
Бялата смес се изсипва в предварително намазана с олио и брашно форма за кекс.
Отгоре се изсипва сместа с кафето.
Кексът се пече в предварително загрята фурна 40 минути на 160 градуса.
Лимецовият кекс с кафе е готов.