Начин на приготвяне
Миксът от боб мунг, боб адзуки и останалите варива се измива и се накисва за 6-7 часа във вода. След това се измива пак и се слага да се вари за 2-2.5 часа в подсолена вода, като пяната, образуваща се при варенето, се премахва.
След това се измива със студена вода и се оставя настрана. В дълбока тенджерка се загрява мазнина на много слаб огън и се добавя измитият ориз (аз го накиснах за половин час във вода преди това). Задушава се и към него се добавя свареният микс.
Налива се около 3 ч.ч. вода и се бърка. Яденето къкри на слаб огън, докато оризът омекне напълно. В процеса на готвене можете да добавите още вода, ако смятате, че сместа се получава прекалено гъста.
След като оризът омекне, се добавят подправките и счуканият чесън, след което печката се изключва. Готовият ориз можете да аранжирате според въображението си. Аз го украсих с доматена паста.
Коментари