Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки прасковки»Сладки прасковки по бабин вариант

Сладки прасковки по бабин вариант

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
26 бр.
"Вкусни, домашни прасковки със спомени от детството - безотказна рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 5 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. или захар с аромат на ром - 1/2 пакетче
  • брашно - пресято (около 700 г)
  • за украса
  • боя - червена и жълта
  • захар - около 100 - 150 г
  • друго
  • шипков мармалад - 300 г за слепване
  • ром - есенция - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате си яйцата заедно със захарта на крем, добавяте олиото, пак бъркате, след това содата, погасена в меда, и ванилията и бъркате докато се хомогенизира. Прибавяте постепенно брашното до добиване на меко и лепнещо, но гладко тесто.

В тави застлани с хартия за печене редите оформените от тестото топчета с големина колкото орех. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса до леко златисто. Докато са още топли изрежете с мъничко ножче дупки отдолу на сладките (да не са твърде дълбоки - погледнете снимката).

С трохите (наситнете ги допълнително) от сладките си омесвате с мармалада смес и добавяте есенция ром или чаена лъжичка ром. Ако сместа не е много гъста може да си добавите мъничко настъргани орехи. С помощта на лъжичка си слагате от сладкото във вдлъбнатините, които изрязахте, и слепвайте две по две сладките.

В две купички с мъничко вода (дълбочината е колкото половин легнала сладка горе долу) си разтваряте боя и потапяте сладките легнали - първо от едната страна в едната боя, после от другата страна в другата боя. Отцедете за малко върху домакинска хартия и оваляйте в кристалната захар.

Нареждате в подходящ съд готовите. Не е лошо да престоят няколко часа да поомекнат допълнително...ако оцелеят...защото и така са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
СТАНАХА СТРАХОТНИ
БЛАГОДАРЯ!
АКО ИМАТЕ РЕЦЕПТАТА ЗА ЧЕРЕШКИТЕ ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРНА.
МОЯТЯ Я ЗАГУБИХ.
19.05.2024 14:47
Анонимен
Анонимен
Получиха се прекрасни прасковки! Благодаря за рецептата!
29.01.2022 18:20
Потребител#176785
Потребител#176785
От години ги правя, макар и не много често, защото е доста трудоемко. Резуллтатът обаче винаги е много добър.
31.10.2017 11:16
2