Начин на приготвяне
Начин на приготвяне: Шоколадов крем
Започваме с изсипването на млякото в тенджера, добавяме лимоновата кора и оставяме да загрее добре на котлона.
Взимаме една доста голяма тенджера и започваме да чупим яйцата.
В този момент смесваме захарта и брашното.
С помощта на бъркалка разбъркайте добре всички съставки, докато сместа стане гладка и без бучки.
Когато млякото заври, изключете котлона, отстранете лимоновата кора и го добавете малко по малко в тенджерата, като продължавате да бъркате с бъркалка.
Когато сместа се смеси добре, тенджерата се слага на котлона и при непрекъснато бъркане се оставя да ври, докато кремът се сгъсти.
В този момент изключете котлона и добавете 2 супени лъжици горчиво какао, разбъркайте добре, докато се смеси добре.
Нашият шоколадов крем е готов за употреба!
Подготовка на тестото. В купа разбиваме яйцата и добавяме захарта, олиото, бакпулвера и рома. Всичко се разбърква с вилица.
След като всички съставки се смесят, добавете малко по малко брашното, като продължавате да бъркате с вилица.
Преместваме тестото за прасковките върху леко набрашнена работна повърхност и месим с ръце, докато получим гладко и хомогенно тесто.
Разделяме тестото на части и оформяме малки питчици. С нож нарязваме всеки блат на еднакви по големина парчета.
С всяко парче оформяме топка. След това ги поставете в кошницата на въздушния фритюрник, постлана с хартия за печене, изрязана по размер (топките ще се сплескат леко на дъното с тежестта). Продължаваме така, докато свърши цялото тесто.
Разпръскваме топчетата с маслото в спрей и готвим във фритюрника общо 8 минути: първите 4 на 200°C, след това отново напръскваме маслото, намаляваме до 180°C и продължаваме последните 4 минути.
След като се сготвят, оформете прасковите: вземете топка, напълнете я с чаена лъжичка шоколадов крем от плоската страна и я затворете с второ „полукълбо“.
Потапяме прасковата в розовия ликьор, за да се зачерви и след това я пасираме в кристалната захар.
Поставете всяка сладка праскова в хартиена чаша.
Ето нашите вкусни и симпатични сладки праскови във фритюрник - прекрасен вкус!
Съвет: можете да напълните прасковките с лешников крем или портокалов или друг по ваш избор.