Сладки прасковки във фритюрник

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Сладки прасковки във фритюрник
Снимка: Ivelina
1 / 2
26/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
33 мин.
Порции
20
"Сладки прасковки във фритюрник - вкусни и симпатични, слепени с ароматен крем"

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • зехтин - 80 г или олио
  • захар - - 80 г гранулирана
  • яйца - 2 бр.
  • ромова есенция - няколко капки
  • брашно - 330 г за тестото
  • ликьор от рози
  • захар - за завършването им
  • ШОКОЛАДОВ КРЕМ
  • пълномаслено мляко - 250 г
  • царевично нишесте - 20 г или брашно
  • горчиво какао - 10 г
  • жълтък - 2 бр.
  • захар - 60 г гранулирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне: Шоколадов крем

Започваме с изсипването на млякото в тенджера, добавяме лимоновата кора и оставяме да загрее добре на котлона.

Взимаме една доста голяма тенджера и започваме да чупим яйцата.

В този момент смесваме захарта и брашното.

С помощта на бъркалка разбъркайте добре всички съставки, докато сместа стане гладка и без бучки.

Когато млякото заври, изключете котлона, отстранете лимоновата кора и го добавете малко по малко в тенджерата, като продължавате да бъркате с бъркалка.

Когато сместа се смеси добре, тенджерата се слага на котлона и при непрекъснато бъркане се оставя да ври, докато кремът се сгъсти.

В този момент изключете котлона и добавете 2 супени лъжици горчиво какао, разбъркайте добре, докато се смеси добре.

Нашият шоколадов крем е готов за употреба!

Подготовка на тестото. В купа разбиваме яйцата и добавяме захарта, олиото, бакпулвера и рома. Всичко се разбърква с вилица.

След като всички съставки се смесят, добавете малко по малко брашното, като продължавате да бъркате с вилица.

Преместваме тестото за прасковките върху леко набрашнена работна повърхност и месим с ръце, докато получим гладко и хомогенно тесто.

Разделяме тестото на части и оформяме малки питчици. С нож нарязваме всеки блат на еднакви по големина парчета.

С всяко парче оформяме топка. След това ги поставете в кошницата на въздушния фритюрник, постлана с хартия за печене, изрязана по размер (топките ще се сплескат леко на дъното с тежестта). Продължаваме така, докато свърши цялото тесто.

Разпръскваме топчетата с маслото в спрей и готвим във фритюрника общо 8 минути: първите 4 на 200°C, след това отново напръскваме маслото, намаляваме до 180°C и продължаваме последните 4 минути.

След като се сготвят, оформете прасковите: вземете топка, напълнете я с чаена лъжичка шоколадов крем от плоската страна и я затворете с второ „полукълбо“.

Потапяме прасковата в розовия ликьор, за да се зачерви и след това я пасираме в кристалната захар.

Поставете всяка сладка праскова в хартиена чаша.

Ето нашите вкусни и симпатични сладки праскови във фритюрник - прекрасен вкус!

Съвет: можете да напълните прасковките с лешников крем или портокалов или друг по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: