Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата заедно със захарта, докато получим пухкава пяна, постепенно прибавяме маслото, меда и бакпулвера и накрая добавяме брашното внимателно, докато всичко се хомогенизира.
Полученото тесто трябва да ни стигне за 6 блата.
Приготвяме си хартия за печене и с помощта на десертна чиния очертаваме върху нея кръгове. Намасляваме хартията и разпределяме тестото върху всеки кръг внимателно.
Печем блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути, докато порозовеят.
Охлаждаме ги и с шаблона, които сме ползвали изрязваме блатовете, които внимателно отделяме от хартията. Изрезките счукваме на трохи.
За крема разбиваме добре сметаната и към нея прибавяме меда и ванилията.
Редим тортата, като върху всеки блат слагаме част от крема. Накрая намазваме с крем отгоре и отстрани. Поръсваме с трохите от блатовете и украсяваме с шоколадови фигурки.
Охлаждаме тортата за 2-3 часа в хладилник.