Начин на приготвяне
Сложете дълбок тиган на огъня с малко олио и запържете нарязания кромид лук за кратко. Добавете предварително нарязаните на кубчета патладжан и тиквичка, а червената чушка на ивици.
Прибавете след малко и гъбите, също нарязани на ленти. След като поомекнат зеленчуците, прибавете каймата, размесена с малко вода. По този начин каймата се разрежда и при добавянето й в тигана, не става на топчета.
Смачкайте чесъна и го прибавете заедно с подправките, а накрая и 4 с.л. домати, накълцани на кубчета. Разбъркайте и оставете да се задуши почти до пълна готовност.
През това време можете да сварите на другия котлон картофите, нарязани на едри кубчета, като във водата, в която се варят добавете 1 ч.л. зеленчукова вегета и 2 с.л. олио.
Отцедете картофите в гевгир. Още топли, намачкайте ги леко с вилица, така, че да станат на трохи, а не като пюре.
Сипете зеленчуковата смес с каймата в подходяща тавичка /моята е широка 30 см/. Отгоре покрийте ястието с поръска от сварените картофи. Не заглаждайте картофите, а само поръсете с малко зехтин.
Сложете тавичката на по-горно ниво във фурната, предварително загрята на 220 градуса. Запечете на грил функция с вентилация, докато се запекат връхчетата на картофите.
Поръсете със ситно нарязани перца от зелен лук и магданоз.